lördag 3 juli 2010

29 grader!!!

Hettan vibrerar över asfalten och stenen i Göteborg. Ett dis silar solstrålarna som bränner som svetslågor. På balkongen står luften stilla och går knappt att andas. På gården skriker småbarnen förtjust medan dom använder fontänen som pool ...
Brandkåren har ryckt ute flera gånger redan på morgonen, deras sirener och tryckluftshorn dånar i kvarteren ... Någon har lyckats tända eld i vandrarhemmet och alla boende samlas ihop som en skock skrämda djur ute på gatan.
Är det Sverige? Eller är det en dröm? En mardröm?
Sönerna med en flock kamrater har återvänt från en natt på ett av stadens spelhålor, där dom gått en turnering i HoN. Dom stånkar och längtar tillbaka eftersom lokalen är kyld för att datorerna inte ska flippa ... här i lägenheten dallrar hettan och dom stupar i var sin soffa eller säng och snarkar snabbt ikapp.
Bara författarmorsan är vaken ... och svettas framför datorn i köket. Den just nu svalaste sidan av huset.
Man ska inte klaga på värmen, heter det. Men just nu kan jag bara konstatera att hetta inte är det bästa klimatet för kreativt arbete ...
Huvudet känns om ett löskokt ägg!
Kikar på Yr. Norska vädersajten och konstaterar att hettan ska öka framåt kvällen... Men, gå tillbaka till mer normala nivåer imorgon.
Jag välsignar beslutet att köpa en frys med ismaskin i. Den får göra rätt för sig just nu ;-)

Njut alla! Snart är det höst igen och bokmässa :-)

Ingrid Elfberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar